Suomea viedään eteenpäin rohkeasti uudistamalla ja kehittämällä uusia palveluita

Kaakkois-Suomen Kokoomus kokousti eilen sunnuntaina 2.8., koronan vuoksi siirtyneen kevätkokouksensa Rantasalmella. Kokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat

Kokous päätti esittää puoluevaltuustoon ehdolle seuraavat henkilöt:

Varsinainen

Kai Savolainen, Kotka
Sirpa Laari, Kouvola
Seppo Hujanen, Mäntyharju Armi Salo-Oksa, Mikkeli Mikko Airas, Imatra

Varajäsen

Mervi Visuri, Hamina
Riku Nöjd, Kouvola
Ari Ora, Savonlinna
Hanna Nuutinen, Luumäki
Linda Brandt-Ahde, Lappeenranta

Puoluevaltuusto valitaan Kokoomuksen puoluekokouksessa, joka pidetään Porissa 4.-6.9 Piirikokous päätti myös seuraavasta julkilausumasta:

Suomea viedään eteenpäin rohkeasti uudistamalla ja kehittämällä uusia palveluita

Kaakkois-Suomen alue on kärsinyt merkittävästi venäläisturistien puuttumisesta ja rajojen kiinniolosta. Se ei ole kuitenkaan lamauttanut yrittäjiä toimettomiksi, vaan uusia avauksia on tehty paljon. Tulovirtoja on kehitetty uusista lähteistä ja kehitetty aikaisempia palveluita sopeutumaan vallitsevaan tilanteeseen.

Uudessa tilanteessa tulisi kannustaa uusiin kokeiluihin ja tukea innovaatiotoimintaa. Byrokratia ei saa olla este suomalaisten unelmien toteuttamiselle.

-Erilaisia tukia pitäisi osoittaa esimerkiksi ALV:n alennuksilla ravintoloille tai tukemalla palveluiden kotitoimituksia ja kotitalousvähennyksen korottamista, painottaa Kaakkois-Suomen Kokoomuksen puheenjohtaja Jussi Virsunen.

Siellä missä on haasteita ja ongelmia, on myös innovaatioita ja ongelmanratkaisukykyä. Yrittäjämäistä ajattelua voidaan soveltaa myös julkisissa palveluissa. Esimerkiksi virtuaaliset matkailupalvelut, etäkoulut, kirjastojen etäkäyttö, sähköiset sote-palvelut ovat tulleet jäädäkseen kuntiemme palvelutarjontaan.

Kuntatalous on samalla myös kriisissä rahoitusvajeen takia, sekä koronapandemian aiheuttamien merkittävien kustannusnousujen kuin väestön ikääntymisestä johtuvan väestönrakenteen muutoksen kanssa. Onko hallitukselta tulossa merkittävää tukea kunnille, vai onko kuntien maksettava näiden poikkeusolojenkin lasku velkarahalla tai veronkorotuksilla?

Kuntavaalien ollessa lähellä, on jokaisen kuntalaisen syytä miettiä tarkkaan, minkälaisilla uudistuksilla näihin haasteisiin vastataan, ja kenen haluaa omassa kunnassa vievän asioita eteenpäin. Voisitko itse olla siellä päättämässä. Kuntavaaleihin haetaan ehdokkaita sinunkin kotikunnassasi, tule mukaan vaikuttamaan.

Lisätiedot:

Jussi Virsunen, p. 044 238 4140, virsunenjussi(at)gmail.com Kaakkois-Suomen Kokoomuksen puheenjohtaja

Pia Rantanen 050 56 37 306, pia.rantanen@kokoomus.fi Kaakkois-Suomen Kokoomus toiminnanjohtaja

Kategoriat: Uutiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *