Kaakkois-Suomesta yrittäjyyskasvatuksen edelläkävijöitä
Suomessa tehty työ yrittäjyyskasvatuksen eteen on hyvää, mutta parantamisen varaa on. Ongelmana on, että yrittäjyyskasvatusta on varsin epätasaisesti, koulujen resursseista ja innokkuudesta riippuen, tarjolla. Näin eri kouluasteiden ja paikkakuntien välillä oppilaan mahdollisuudet eivät ole tasapuolisia yrittäjyyskasvatuksen osalta, tähän tarvitaan muutos!
“Kaakkois-Suomen Kokoomus vaatii panostuksia lasten- ja nuorten yrittäjyyskasvatukseen, jotta voidaan turvata alueen elinkeinojen elinvoimaisuus myös tulevaisuudessa”, linjaa Kaakkois-Suomen Kokoomuksen vuoden 2023 puheenjohtaja Jussi Virsunen.
Nuorten yrittäjyysinto ei myöskään valu suoraan perustettujen yritysten määrään – Suomi jää jälkeen muita Pohjoismaita yritysten perustamisaktiivisuudessa.
Ongelmaan vastaaminen vaatii Suomen yrittäjyyskasvatusverkoston toiminnanjohtaja Sanna Lehtosen mukaan suunnittelua, koordinointia, resursseja ja entistä tiiviimpää yhteistyötä etenkin sivistys- ja elinkeinoalan välillä – niin paikallisella kuin kansallisella tasolla.
Yrittäjyyskasvatuksella voidaan vaikuttaa laajasti kunnan kehittämiseen ja paikallisen elinvoiman vahvistumiseen ja hyvinvoinnin lisääntymiseen myös Kaakkois-Suomessa. Päättäjien tehtävänä on luoda mahdollisimman hyvä perusta tuleville sukupolville ja innovaatioiden syntymiselle. Tämän mahdollistamisessa tarvitaan entistä laajempaa yhteistyötä eri toimialojen välille.
Suomi tarvitsee lisää nuoria yrittäjiä. Me kokoomuksessa olemme valmiita tekemään suomalaisesta yhteiskunnasta kannustavamman ja tarjoamaan yhä useammalle nuorelle mahdollisuuden tavoitella unelmiaan yrittäjinä ja ottaa yrittäjämäinen asenne muuhunkin toimintaan.
“Yrittäjyyskasvatukseen kehittämiseen ja koordinointiin investoiminen maksaa itsensä takaisin lisääntyneenä yrittäjyytenä ja elinvoimana”, painottaa Jussi Virsunen.
Nostetaan Suomi yhdessä yrittäjyyskasvatuksen kärkimaaksi ja lisätään sen merkitystä erityisesti Kaakkois-Suomen alueen koululaitoksissa!