Koronaviruksen aiheuttaman kriisin nujertaminen vaatii avointa keskustelua

Julkilausuma
Kaakkois-Suomen Kokoomus

 

Koronaviruksen aiheuttaman kriisin nujertaminen vaatii avointa keskustelua

Kaakkois-Suomen Kokoomuksen näkemys on, että koronaviruksen tukahduttaminen tai aggressiivinen rajaaminen on nopein ja paras tie yhteiskunnan palautumiseen. Koronavirus on levinnyt maailmanlaajuiseksi, ja sen lopullinen tukahduttaminen rajoitustoimilla on käytännössä mahdotonta ennen rokotteen kehittymistä.

Terveydenhuollon asiantuntijat ovat parhaita analysoimaan itse tautia, mutta eettinen ja taloudellinen punninta on osin myös poliitikkojen vastuulla. Kokoomuksen poliittinen tavoite on saada yhteiskunta mahdollisimman nopeasti ja turvallisesti auki. Tämä on tehtävä terveellisesti ja turvallisesti minimoimalla epidemian aiheuttamat haitat.

Jo ennestään heikkoon kuntatalouteen poikkeustilan vaikutukset ovat suuret. Kuntien tuottamat peruspalvelut on turvattava myös kriisin jälkeisessä uudelleen rakentamisessa. Hallitusohjelmassa listatut, uusia menolisäyksiä kunnille aiheuttavat suunnitelmat ja toimet kuten oppivelvollisuusiän nostaminen on unohdettava.

Nyt on tärkeää edesauttaa kuntia selviytymään käsillä olevasta kriisistä ja luoda taloudellisia edellytyksiä tulevien vuosien vaativaan uudelleen rakentamiseen. Kunnilla tulee olla mahdollisuus panostaa ennaltaehkäiseviin ja matalan kynnyksen palveluihin kriisin aiheuttamien ongelmien hoidossa niin sosiaali- ja terveyspalveluissa, koulutuksessa kuin yritystenkin tukemisessa.

-Talouden korjaaminen vaatii pitkän aikavälin suunnitelmat ja toimenpiteet, joissa huomioidaan alueelliset erityispiirteet, toteaa Kaakkois-Suomen Kokoomuksen puheenjohtaja Jussi Virsunen.

 

Lisätiedot:

Jussi Virsunen, p. 044 238 4140, virsunenjussi@gmail.com

Kategoriat: Uutiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *