Terveiset puoluevaltuustosta

Kokoomuksen puoluevaltuuston vaalikokous pidettiin 19.1. Helsingissä.
Kokouksessa oli 58 valtuutettua paikalla. Kaakkois-Suomen kokoomuksesta Jussi Virsunen, Mervi Rings, Olli Miettinen, Seppo Hujanen ja Sirpa Laari.
Lisäksi Helena Puolakka, Pia Rantanen

Kokouksessa valittiin uusia ehdokkaita Euroopan parlamentin vaaleihin.

Puoluesihteeri esitteli syksyn kokouksessa nimettyjen lisäksi 8 uutta nimeä, jonka jälkeen 2/3 täydestä listasta kasassa. Puoluevaltuusto päätti hyväksyä puoluehallituksen esityksestä eurovaaliehdokkaiksi Paula Aikio-Tallgren (Lappi), Hans Adolf Ehrnrooth (Turku), Kari Kallonen (Espoo), Jyrki Koivikko (Mikkeli), Mikko Ohela (Helsinki), Tuomas Tikkanen (Taipalsaarelta kotoisin, Helsinki), Pirkko Vihko (Kuusamo/Helsinki), Leena Zittling (Nurmijärvi). Puoluevaltuusto myönsi puoluehallitukselle (kokous 14.2.) valtuudet nimeä loput ehdokkaat.

Valittiin puoluehallituksen jäsenet ja heille henkilökohtaiset varajäsenet. Kaakkois-Suomesta puoluehallitukseen valittiin Marika Kirjavainen ja varajäseneksi Helena Puolakka.

Poliittinen tilanne. Puheenjohtaja Petteri Orpo piti poliittisen katsauksen Narinkkatorilla, jossa puheen pääsanoma oli ”Luotamme Suomeen”. Kokouksessa Petteri painotti kokoomuksen selkeitä näkemyksiä vaaleihin valmistautumiseen. Luotamme Suomeen ja suomalaisiin siksi, että yhdessä tekemällä, toisiimme luottaen suomalaiset ovat rakentaneet ja rakentavat tulevaisuudessakin sellaisen hyvinvoivan, kansainvälisen Suomen, jossa ”saa tehdä ja yrittää”. Puolueella on erittäin hyvä periaateohjelma, johon kannattaa kaikkien tutustua
https://www.kokoomus.fi/tietoa-kokoomuksesta/arvot-periaateohjelma/

Puoluesihteeri Janne Pesonen kävi läpi vaalien tulostavoitteita. Eduskuntavaaleissa kokoomus tavoittelee suurimman puolueen asemaa ja kannatusosuuden kasvattamista. Eurovaaleissa Kokoomus on suurin puolue. Maakuntavaaleissa kokoomus on suurin puolue valtakunnallisessa kannatuksessa.
”Vaaleissa on oleellista olla kuntohuipussa vaalipäivänä”, puoluesihteeri sanoi napakaksi lopuksi.

Puoluevaltuustolle ei ole jätettyjä aloitteita. Kokouksessa ei tehty julkilausumaa.

– Mervi Rings-

Kategoriat: Uutiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *