Kevätkokouksen julkilausuma

Julkilausuma 28.4.2019

Kaakkois-Suomen Kokoomus kantaa suurta huolta työvoiman saatavuudesta ja edellyttää uudelta hallitukselta vahvoja keinoja tilanteen parantamiseksi
Ammattitaitoisen työvoiman puute on suurin kasvun este. Osaavasta työvoimasta on pulaa useilla toimialoilla, tähän tulee löytää ratkaisu, jotta yrityksillä on paremmat edellytykset kasvuun. Kaakkois-Suomessa pulaa on erityisesti teollisuuden-, metalli-, palvelu- sekä sosiaali- ja terveysalan työntekijöistä.

Yhtä yksittäistä toimenpidettä tilanteen parantamiseksi tuskin on olemassa. Kaakkois-Suomen Kokoomus edellyttää uudelta hallitukselta kaikkia mahdollisia keinoja työvoiman saatavuuden parantamiseksi. Koulutuksen yhteyksiä tulee parantaa työelämän ja yrityksien välillä ja oppi- sekä koulutussopimuksia tehostaa koulutusväylinä.

Työssäoppimisen edellytyksiä tulee kehittää ja perhevapaauudistus toteuttaa siten, että työllisyysaste nousee ja naisten työmarkkina-asema paranee. Työperäistä maahanmuuttoa on helpotettava ja työnhakijoiden sekä työnantajien palveluita parannettava, jotta työ ja tekijä kohtaavat entistä paremmin.

Hallituksen on jatkettava työtä kannustinloukkujen purkamiseksi ja työn ensisijaisuuden parantamiseksi. Työn vastaanottaminen tulee olla aina kannattavaa ja ahkeruudesta on palkittava.

Kategoriat: Uutiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *