Kaakkois-Suomen Kokoomus kantaa huolta rajavartiolaitoksen resursseista.

Syyskokouksen julkilausuma 25.11.

Kaakkois-Suomen Kokoomus iloitsee itärajan rajanylityspaikkojen infraan tehdyistä satojen miljoonien eurojen investoinneista, jotka mahdollistavat n. 20 miljoonan ihmisen rajanylityksen vuositasolla. Tehdyt investoinnit edellyttävät myös henkilökuntaa ja Suomessa lisättiinkin rajavartijoiden määrää 180 henkilön verran, mutta tulevaisuudessakin on huolehdittava riittävistä henkilöresursseista.

Helsinki-Vantaan lentokentän matkustajamäärät ovat kasvaneet, mikä on Suomen kannalta erinomainen asia, mutta vaatii luonnollisesti henkilöstöä myös rajavalvontaan.

Rajavartiolaitoksen tehtävät ovat lisääntyneet, turvallisuusympäristö on muuttunut arvaamattomaksi ja ennustettavuus on heikentynyt, lisäksi valvontatekniikka edellyttää uudistuksia ja investointeja. Kaakkois-Suomen Kokoomus vaatii, että Suomen turvallisuusasema taataan muuttuvassa maailmassa, uusien uhkien ja riskien, kuten laittoman maahanmuuton, terrorismin ja järjestäytyneen rikollisuuden varalta ja rajavartiolaitokselle osoitetaan riittävät resurssit rajaturvallisuutemme takaamiseksi.

Lisätiedot
Pia Rantanen
050 56 37 306

Kategoriat: Uutiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *