Piirikokouksen päätöksiä

Kaakkois-Suomen Kokoomus on tänään sunnuntaina 22.4. Haminassa  pitämässään kokouksessa jättänyt seuraavan julkilausuman:

Kokoomus on vapauden ja vastuun puolue. Kokoomuslaiseen aatetaustaan kuuluu usko ihmiseen. Ihmisellä tulee olla mahdollisuus vaikuttaa omaan elämäänsä. Poliittisen järjestelmän tehtävänä on edesauttaa toimeliaisuutta. Sivistyneessä yhteiskunnassa heikoimpia autetaan ja pidetään kaikki yhdenvertaisesti mukana. Ympäristön puhtaus, lajien säilyminen ja ilmastonmuutoksen torjunta merkitsevät vastuullisuutta tuleville sukupolville. Taloudessa pyritään hyödyntämään kiertotaloutta ja energiatehokkuutta ihmisen ja luonnon parhaaksi.

Kansallinen Kokoomus rp:n puoluekokous pidetään 8.-10. kesäkuuta Turussa. Puoluekokouksessa valitaan mm. puoluejohto seuraavalle kaksivuotiskaudelle.

Kaakkois-Suomen Kokoomus esittää ja tukee puolueen puheenjohtajaksi nykyistä puheenjohtajaa valtiovarainministeri, kansanedustaja Petteri Orpoa.Petteri Orpo on johtanut Kokoomusta määrätietoisesti ja johdonmukaisesti. Orpo tunnetaan ihmisläheisenä, kenttää kokoavana ja kuuntelevana puheenjohtajana. Tälle työlle toivotaan jatkoa.

Puolueen varapuheenjohtajaksi Kaakkois-Suomen Kokoomus esittää ja tukee oikeusministeri, kansanedustaja Antti Häkkästä. Kaakkois-Suomen Kokoomus arvostaa Antti Häkkäsen ahkeruutta, osaamista ja asiantuntijuutta. Näille ominaisuuksille on käyttöä niin Kokoomuksessa kuin koko yhteiskunnassa.”

Lisäksi kokous päätti esittää puoluekokoukselle, jotta Kaakkois-Suomesta Kokoomuksen puoluevaltuustoon valittaisiin varsinaisina jäseninä:
Jussi Virsunen Lappeenrannasta, Mervi Rings Lemiltä, Olli Miettinen Mikkelistä, Seppo Hujanen Mäntyharjulta ja Sirpa Laari Kouvolasta
ja heidän varajäsenikseen Juha Jormakka Imatralta, Kai Savolainen Kotkasta, Ari Ora Savonlinnasta, Jaana Leskinen Pieksämäeltä ja Matti Lindholm Kouvolasta.

Lisäksi kokous käsitteli toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen edelliseltä tilikaudelta sekä tilintarkastajan kertomuksen ja myönsi tili- ja vastuuvapauden tilivelvolliselle.

Kokouksen puheenjohtajana toimi Ari Lekander ja kokouksen alussa kuultiin ministeri Sanni Grahn-Laasosen esitys puolueen periaateohjelmaluonnoksesta.

Lisätietoja:

Kategoriat: Uutiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *